12 a 13 anos
703
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-703,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Actividades
12 a 13 anos

TEST

Escolle a resposta correcta

Resposta ás seguintes preguntas sinalando a opción que consideres correcta.

Marca a casilla correspondente (Poñerase verde se é correcta e vermella se é incorrecta).

1. Que é o fitoplancto?




2. Na etiqueta dun peixe debe aparecer?




3. As artes de pesca selectiva son…




4. O plástico no mar…




COCIÑA

CHEF DO MAR

RECEITA DE ESPAGUETES NEGROS CON GULAS E GAMBAS

Ingredientes:

  • Paquete de espaguetes negros
  • Gula (sucedáneo de peixe, con forma de angula)
  • Gamba pelada
  • 1 dente de allo picado
  • Aceite
  • Sal ao gusto

Preparación:

  • Cocer os espaguetes o tempo recomendado polo fabricante.
  • Nunha tixola botar as gambas sen desconxelar cun fondo de aceite de oliva.
  • Cando as gambas estean separadas, engadir as gulas e mesturar.
  • Picar allo e engadir na tixola. Cando este estea dourado, retirar a tixola do lume (neste paso pódese engadir un chile que logo retiraremos).
  • Unha vez cocidos os espaguetes, mesturar coas gambas e as gulas.
  • Pódese acompañar con queixo relado e aceite de oliva virxe.

Unidade Didáctica
12 a 13 anos

Dende o seguinte enlace podes descargar a unidade didáctica completa en formato PDF